sâmbătă, 23 iulie 2016

Atacurile de panica sunt reprezentate de sentimente puternice de frica sau de anxietate

Atacurile de panica sunt reprezentate de sentimente puternice de frica sau de anxietate, care de multe ori nu au nici un temei real. Simptomele atacului de panica variaza de la individ la individ, dar de cele mai multe ori acestea se pot manifesta prin sentimente de moarte si panica insotite de durere in piept si batai alerte ale inimii. Aparitia unui atac de panica nu trebuie neaparat sa aiba un factor declansator sau sa fie cauzat pe fondul stresului, iar durata acestuia variaza intre 10 si 30 de minute.

Fiecare organism are o modalitate prin care raspunde si face fata pericolului sau fricii, insa in cazul atacurilor de panica si anxietatii, reactiile sunt exagerate. De asemenea, nu este necesara existenta unei situatii de pericol pentru ca o persoana ce se confrunta cu aceasta problema psihica sa reactioneze. Practic, atat psihicul, cat si fizicul unei persoane se manifesta exact ca in cazul unei situatii critice reale.

Cauze

Fiind o problema medicala de ordin psihologic, cauza principala, aplicabila tuturor persoanelor nu este una clara. Oamenii de stiinta sustin ca intreaga boala este cauzata de sistemul neurologic, mai precis, de neurotransmitatori. Din acest motiv, boala poate fi mostenita sau daca nu, persoanele cu un trecut istoric al problemei in familie sa fie mai predispusi. Problemele bipolare, atat ale familiei, cat si ale individului in cauza pot constitui un alt factor declansator al atacurilor de panica. Una dintre cele mai frecvente cauze ramane insa tensiunea de ordin nervos, acumulata in urma unor perioade cu incarcatura negativa din viata individului.

Atacurile de panica si anxietatea pot aparea si ca urmare a consumului exagerat de bauturi alcoolice, cofeina, bauturi energizante, din cauza fumatului, consumului de medicamente, droguri sau in urma unei operatii cu anestezie genarala. Cu toate acestea, pentru un diagnostic corect, trebuie consultat un medic specialist.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu