duminică, 27 martie 2016

Intretinerea unui aparat de aer contitionatAerul conditionat are rolul de a ne face vietile mai usoare, dupa o zi de munca, cand aerul este rece si fara pic de umiditate. Alegerea aparatului de aer conditionat potrivit se poate dovedi a fi mai dificila decat pare, insa dupa stabilirea necesitatilor si locului de instalare, nu ramane decat utilizarea sa in cele mai bune conditii.

Cand si de ce se schimba filtrele?
Filtrele murdare si imbacsite cu praf au un impact negativ asupra eficientei dispozitivului, iar inlocuirea acestora are loc, de regula, la cateva luni, in functie de specificatiile producatorului si tipul filtrului. Unele filtre pot fi spalate si puse la loc, in timp ce altele trebuie indepartate si schimbate.

De ce si cum se remediaza scurgerile?
Tevile pot pierde pana la 30% din capacitatea dispozitivului de aer conditionat ieftin prin scurgeri care apar din cauza faptului ca tevile nu sunt bine etansate. In primul rand este nevoie ca acestea sa fie identificate, in functie de zona in care se gasesc, fie la unitatea interna, fie la cea externa. Cu toate ca de cele mai multe ori poate fi suficienta lipirea tevilor cu banda adeziva, se recomanda ca operatiunea sa fie efectuata de un specialist, deoarece acesta se poate asigura ca aparatul functioneaza la intreaga sa capacitate.

Cum si de ce se foloseste termostatul?
Nu este nevoie ca aparatul de aer conditionat sa functioneze la capacitate maxima, in special cand nu se afla nimeni in incapere. Pentru unitatile centrale, se recomanda instalarea unui termostat ce permite setarea unei temperaturi ridicate atunci cand camera este goala sau o temperatura mai scazuta atunci cand este cineva in incapere. 

Cele mai noi aparate de aer conditionat dispun de propriul termostat, iar acestea sunt foarte eficiente si din punct de vedere al consumului de energie electrica deoarece facturile sunt mult mai scazute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu