marți, 23 februarie 2016

Sejur Tunisia



                De ce am ales sa vizitez Tunisia ? Am ales aceasta tara intrucat, dupa ce am studiat mai bine de o luna cele mai populare zone turistice, Tunisia este o tara cu o istorie bogata si un complex cultural care pune foarte mult accent pe aceasta ramura-turismul.
                Am vizitat Tunisia in timpul sezonului de vara iar termeraturile au fost ideale pentru un mic sejur in apropierea plajei  Port El Kantaoui. Am avut la dispozitie o saptamana pentru vacanta in Tunisia. Dupa ce am ajuns la hotel si mi-am lasat bagajele in camera, am iesit afara sa ma plimb prin imprejurimi. Soarele batea puternic peste peisajul desprins parca dintr-un tablou. Cladirile aveau un stil uni, nemaivazut de mine pana in acel moment. Dupa cateva momente am renuntat la incaltaminte si am plecat descult pe nisipul fierbinte al plajei. Aerul sarat si albastrul marin mi-au amintit ca ziua e scurta si ca nu trebuie sa pierd timpul. Dupa cateva ore in care am lenevit pe plaja, m-am hotarat sa pornesc la drum.
          Pentru inceput aventura mea in Tunisia a inceput in camera de hotel cand am luat legatura cu un ghid local care mi-a recomandat un mijloc de transport pana in Capitala Tunis. Ajuns acolo m-am cazat la un alt hotel ieftin, dar confortabil. Capitala Tunisiei m-a impresionat prin modernismul sau, dar si plin cladirile vechi. In capitala se gasesc cele mai importante obiective turistice: Piata Victoria, Medina si Muzeul Bardo. Dupa 3 zile in care am vizitat capitala Tunisiei, am porni la drum catre Kairouan pentru a vizita celebra Moschee. Marea Moschee din Kairouan este dovada unei credinte puternice care pulseaza in tara.
        In ultimele doua zile din calatoria mea in Tunisia m-am intors la Port El Kantaoui unde m-am intalnit cu un grup de romani cu care am mai schimbat cate o vorba. Timp de doua zile am stat la plaja si m-am relaxat. Atmosfera a fost de vis si am avut ocazia sa vad un peisaj desprins din evul mediu si modernizat atat incat sa nu i se strice gradoarea.
      Am plecat din Tunisia multumit datorita primei vizite. Va recomand sa vizitati Tunisia deoarece nu veti regreta. Este o tara superba care pastreaza un mod de viata arhaic, dar care se remarca si prin modernizare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu