duminică, 17 mai 2015

Cum se opresc clickurile invalide? (click fraud)Cum sa eviti frauda clickurilor
Xionagrup.ro ofera solutia potrivita pentru toti cei care detin agentii pay-per-click deoarece are capacitatea de a descoperi frauda existenta frecvent in acest domeniu. 

Pasi de urmat
Prima etapa este crearea unui cont gratuit, unde utilizatorii sunt rugati sa foloseasca o adresa de e-mail valida, deoarece vor primi un cod de confirmare. Dupa pregatirea contului gratuit, se poate adauga site-ul pe care se doreste efectuarea monitorizarii clickurilor si depistarea eventualelor fraude.
Urmatoarea etapa presupune generarea de catre sistem, a unui cod de tracking unic pentru fiecare website. Acest cod va trebui inclus in fiecare pagina a site-ului, inainte de inchiderea etichetei „head”. Ultimul pas este primirea raporturilor de frauda – sistemul va incepe colectarea datelor, ce vor putea fi vizualizate in meniul Dashboard, iar utilizatorul va fi informat cu privire la orice activitate suspicioasa.
Asadar Xiona este un sistem usor de folosit de catre orice utilizator, se instaleaza usor si intr-un timp foarte scurt

Cum reuseste Xiona sa identifice frauda clickurilor PPC?
Sistemul este unul simplu, astfel pentu identificarea fraudei se utilizeaza un tracker JavaScript, asemanator celui oferit de Google Analytics, care se instaleaza in sectiunea „head” a fiecarei pagini care se doreste a fi monitorizata. Sistemul este capabil sa identifice adresele IP pentru fiecare vizita si fiecare user individual. Pe aceasta cale este vizata si interactiunea vizitatorilor cu site-ul, timpul mediu petrecut, dar si provenienta acestora, descoperindu-se daca acestia vin dintr-o campanie PPC.

Etapele realizate de Xiona           
Primul pas este adunarea si stocarea datelor aflate in legatura cu adresa IP care a accesat site-ul prin campaniile pay-per-click, urmand ca mai apoi sa se monitorizeze activitatea suspecta. Ulterior sunt oprite reclamele care apar pentru IP-urile suspicioase, iar ultima etapa este marcata de posibilitatea de exportare a datelor pentru cei care doresc sa atraga atentia Google pentru recuperarea sumelor platite pentru clickuri invalide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu