vineri, 13 mai 2016

Pretul barilului de pertrol influenteaza numarul de instalatii GPL adoptate de soferiPretul barilului de petrol incepe din nou sa creasca, dupa ce a ajuns la minime istorice, insa tariful carburantului nu a ajuns niciodata atat de jos pe cat ar fi trebuit sa o faca. De asemenea, pretul carburantului a fost accentuat si de introducerea taxei de 7 eurocenti pe litru, motiv pentru care tot mai multi soferi aleg sa isi monteze o instalatie GPL. Tinand cont ca pretul benzinei depaseste din nou 5 litri, iar tariful gazului petrolier lichefiat ajunge undeva la 3 lei, investitia de circa 2.500 de lei este recuperata in cel mult un an.
Tinand cont de durata redusa de montare, de pana la 4 ore, iar faptul ca economia este de 40%, nu este de mirare de ce soferii aleg aceasta varianta de combustibil, in locul benzinei sau motorinei.

Avantajele aduse de instalatiile GPL

Facand o comparatie cu benzina, GPL-ul este evident mult mai avantajos din punct de vedere financiar. In plus, mediul este protejat, deoarece poluarea este mult mai redusa, costurile de intretinere sunt mai mici, in timp ce la revanzare, valoarea masinii va fi una mai ridicata. Nu trebuie omis nici faptul ca cele mai moderne instalatii GPL ajuta la o mai buna functionare a motorului, prelungindu-i durata de viata cu cativa ani. De asemenea, autoturismul este mult mai silentios atat decat cele care ruleaza pe benzina, cat si cele pe motorina.

Dezavantajele aduse de instalatiile GPL

Unele persoane acuza faptul ca motorul isi pierde din putere, insa acest aspect este nesemnificativ, procentul fiind de cel mult 5%. Poate unul dintre cele mai mari dezavantaje este faptul ca suprafata portbagajului este una mai scazuta deoarece este nevoie de instalarea rezervorului de gaz, insa exista si solutii la aceasta problema: instalarea sa se faca in locul rotii de rezerva, pentru economii importante de spatiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu