marți, 25 noiembrie 2014

Probleme la masina?

O importantă problemă care se pune este cea schimbare a cauciucurilor de vară cu cele de iarnă atunci când vremea de afară o cere. Fiecare șofer trebuie să facă asta dacă vrea să mai circule cu mașina pe toată perioada iernii. Este și normal acest lucru pentru că mașina poate derapa foarte ușor pe gheață și poți provoca accidente extrem de grave fără ca măcar să îți dai seama.

Vine iarna iar tu nu ți-ai achiziționat încă o pereche de cauciucuri de iarnă. Te-ai gândit că nu va fi nicio problemă dacă le folosești pe cele de vară, oricum nu ieși cu mașina din oraș, vremea nu pare să fie așa amenințătoare și oricum până la muncă și înapoi nu ți se poate întâmpla nimic.  Te trezești însă într-o dimineață și vezi pe jos numai polei, strada e foarte alunecoasă, de-abia te poți ține pe picioare însă ești convins că mașina ta nu va întâmpina vreun inconvenient în drumul scurt pe care îl are de parcurs. Ajungi într-o zonă în care echipajele de deszăpezire nu au reușit să ajungă până la acea oră și trebuie să oprești la un magazin pentru a-ți cumpăra ceva de mâncare. Când vrei să pui frână ai o mare surpriză pentru că ele  nu reacționează așa cum te aștepți: mașina derapează și te oprești direct în trotuar distrugându-i complet partea din față și trăind totodată un șoc teribil. Când poliția ajunge la fața locului nici măcar nu poate să creadă că nu ai cauciucuri de iarnă montate; s-ar fi putut întâmpla un accident mult mai grav, ai fi putut răni pe cineva sau chiar și pe tine. Pe deasupra primești și o amendă destul de mare, ca și cum costurile reparațiilor nu ți-ar fi fost de ajuns. Și pentru ce?! Pentru simplul motiv că așa te-ai gândit tu, că nu are rost să schimbi cauciucurile de vară așa cum ești obligat să o faci? Nu este deloc mai comod astfel, este foarte periculos pentru tine, la fel și pentru ceilalți șoferi din trafic.

Mașina face parte din viața noastră și piesele auto necesare funcționării ei cât mai bune de asemenea. Cauciucurile de iarnă sunt un bun indispensabil, cum am dovedit mai sus. Nu trebuie să facem cum considerăm noi că este potrivit când vine vorba de mașina noastră, ci așa cum este indicat să procedeze un șofer adevărat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu